Ingrediënten
- 1 kalkoen filet, ca. 800 gram
- 250 gram gevogeltefarce zuidvruchten (k&k)
- 100 gram dun gesneden ontbijtspek
- 50 gram boter
- Opbindtouw
Bereidingswijze
- Prik met een smal mes de kalkoenfilet in vanaf het dikke gedeelte en snijd in de filet een opening zodat er een holte ontstaat en de filetvorm behouden blijft.
- Kruid de binnen en buitenkant met zout en versgemalen peper.
- Vul de holte met de gevogeltefarce (kant en klaar).
- Voeg eventueel zelf wat noten of zuidvruchten toe.
- Omwikkel de kalkoenfilet overlappend met het ontbijtspek en zet goed vast met het opbind touw.
- Braad de kalkoenfilet rondom aan in hete boter.
- Gaar de filet in een voorverwarmde oven van 120° Celsius (of onder een deksel) tot een kerntemperatuur van 75 graden.
- Laat het vlees op een lauwwarme plaats enkele minuten rusten.
- Snijd de kalkoenfilet met een scherp mes in plakken en verdeel over vier borden. Serveer met kleurrijke groenten en/of paddenstoelen.
Opmaak
Leg de kalkoenfilet gesneden op een kleurrijk groenten garnituur.
Tip
Serveer met een gevogelte jus.