Recept van melebest.nl
Ingrediënten
- 1,8 kg Buikspek
- 9 gram Zeezout
- 4 gram Zwarte peper
- 2 gram Verse rozemarijn
- 1 gram Verse tijm
- 3 gram Venkelzaad
- 2 tenen Knoflook
- 7 blaadjes Verse Salie
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
Leg het buikspek met de zwoerd kant omlaag. Wrijf het buikspek in met zeezout en vers gemalen zwarte peper. Laat dit minimaal 15 minuten intrekken. Snijd ondertussen de rozemarijn en knoflook fijn. Bestrooi na 15 minuten het buikspek met knoflook, rozemarijn, tijm en venkelzaad. Verdeel de kruiden gelijkmatig over het buikspek. Leg de blaadjes salie op de kruiden. Rol het buikspek op en bind het strak op met slagerstouw. Snijd een paar keer licht in het buikspek en wrijf het helemaal in met olijfolie. Maak de barbecue gereed op een temperatuur van 150 °C. Rijg het buikspek aan het spit van de rotisserie en gaar deze gelijkmatig op 150° in circa 3 uur. Laat de porchetta 10 minuten rusten voor het aansnijden.
Zie voor meer foto’s en het receptfilmpje https://melebest.nl/porchetta