Kalkoen gevuld met paddestoelen

Kalkoen gevuld met paddestoelen

Ingrediënten

 

60 g walnoten (bakje 60 g)

2 sneetjes witbrood

200 g paddenstoelen seizoensmelange

1 tl gedroogde tijm

4 el olijfolie

10 tenen knoflook

1 kalkoen (kalkoen 2.5 kg)

50 g boter

150 g gerookt ontbijtspek (pakje 150 g)

 

Keukenspullen:

braadslee

vleesthermometer

 

Berreiding:

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

Snijd de paddenstoelen fijn en hak de walnoten grof. Snijd het brood in stukjes. Snijd 4 gepelde tenen knoflook fijn en meng met de paddenstoelen, noten, brood, tijm en 2 el olie. Verwijder het elastiek van de kalkoen. Vul de holte van de kalkoen met het mengsel.

Smelt de boter in een steelpan. Laat van het vuur af 5 min. afkoelen. Voeg de rest van de olie toe. Bestrijk de kalkoen met een bakkwast met het botermengsel, bestrooi met peper en bedek de borst met het spek. Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Leg de ongepelde tenen knoflook eromheen.

Zet de kalkoen in het midden van de oven. Bedruip elke 20 min. met een lepel van het bakvet. Braad de kalkoen ca. 135 min. Controleer na 1 1/2 uur regelmatig op gaarheid. Steek de kern- of vleesthermometer in de borst van de kalkoen. Bij 70 ºC is de kalkoen gaar.

Neem de kalkoen uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden. Bon appétit!

Bereidingstip:

Kookstaptip:

Een kern- of vleesthermometer geeft aan hoe gaar het vlees is door de temperatuur te meten in het midden van het vlees.

Met dank aan de allerhande

Online bestellen
Eenvoudig en snel besteld u uw vlees bij ons online.
Onze winkel is gevestigd in Heerjansdam.
Kies in onze webshop om van donderdag tot zaterdag het bij ons af te halen in onze winkel.