Geroosterde oven kip
Ingrediënten:
- 2 el rijstwijn
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder)
- 1 el tomatenpuree Ingrediënten:
- 2 el rijstwijn
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder)
- 1 el tomatenpuree
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade)
- 1 kg (circa 8 stuks) kippendijen
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade)
- 1 kg (circa 8 stuks) kippendijen
Bereidingswijze:
STAP 1: Rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder en tomatenpuree in een grote kom met elkaar mengen.
STAP 2: Losie ForoeTrafasie (marinade) hieraan toevoegen en goed mengen.
STAP 3: Voeg de marinade aan de kippendijen toe, omscheppen en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht van tevoren.
STAP 4: Leg ze in een ovenschaal en verdeel de overblijvende marinade erover.
STAP 5: Rooster het vlees 25 minuten in de oven op 200 graden gaar.
Serveertip:
Serveren met o.a. Surinaamse Gele Nasi, Surinaamse Nasi, Surinaamse Bami; schenk de saus erover.
Variatietip:
Varieer de kip met 4 kippenbouten (gehalveerd), schouderkarbonade, tahoe of vlees naar keuze.