De spareribs in dit gerecht zijn zó lekker dat je al weet dat de hele schaal op gaat, want iedereen lust deze spareribs.
Dit komt door de overheerlijke marinade en natuurlijk het klaarmaken in de oven. Daarom dit spareribs recept, dus koop geen gemarineerde spareribs maar maak deze een keertje klaar, dan wil je nooit meer anders!
Zoete gebakken en gegrilde spareribs
60 minuten bereidingstijd
8 personen
Ingrediënten
2 kilo spareribs
2 teentjes knoflook (geperst)
6 eetlepels honing
6 eetlepels tomatenpuree (zonder zout)
2 eetlepels natriumarme ketjap manis
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Roer in een kom de knoflook, honing, tomatenpuree, ketjap, gemberpoeder, paprikapoeder en versgemalen peper tot een marinade. Dep de spareribs met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade.
Laat de spareribs in de marinade ± 15 minuten in het midden van de oven iets voorgaren. Zet de oventemperatuur op 150°C en laat het vlees nog 30 minuten zachtjes verder garen.
Verwarm de ovengrill voor en grill de spareribs aan beide zijden in ± 10 minuten goudbruin.
Tip: lekker met frietjes en gemengde salade.